MV Hero Area - Referenzen EN

close

Voltahalle

IWB Experience and Visitor Centre

The Voltahalle, which could well be described as "historic", was to be redesigned and used as the new IWB communication centre both for internal events and for the population of Basel as an experience and visitor centre.
To prevent the building from turning into a museum and to ensure that visitors were constantly surprised, the history of IWB is constantly presented in a new context in our concept and is shown actively in relation to the temporary and current exhibition.
Our aim: To retain the building and to establish it as a place identified with IWB.
Because of the basic structural substance of the building, the project was unfortunately never realised.

Category

Brand worlds & exhibitions

Client

Industrielle Werke Basel

Location

City of Basel, Switzerland

Time period

September 2012

Area

Total 456 m²

Services

Conception
Architecture
Graphics